תרופות נפוצות עלולות לגרום לבעיות בזכרון בקרב קשישים

תרופות המשמשות למחלת פרקינסון, לתסמונת המעי הרגיז ולדכאון, עלולות להיות בעלות תופעות לוואי שתתפרשנה בטעות על-ידי הרופאים כשיטיון (סניליות), כך עולה ממחקר חדש.
במחקר שהתפרסם בכתב העת הבריטי לרפואה נאמר כי על הרופאים להיות ערים לכך שתרופות מסוימות עלולות לגרום לאיבוד זכרון וקשיי התמצאות.
החוקרים אומרים כי על הרופאים לוודא היטב מהן התרופות הניתנות למטופל לפני שרושמים לו תרופות לשיטיון.
החוקרת קרן ריטצי מבית החולים במונפלייה בצרפת אומרת כי ניתן לשגות ולאבחן את המטופלים בתרופות אלה כנמצאים בשלבים הראשונים של שיטיון בגלל השפעתן על המוח. המטופלים עלולים למצוא את עצמם מקבלים תרופות לטיפול בתופעות הלוואי של התרופות האנטיכולינרגיות המחקות שיטיון.
הצוות חקר 372 קשישים שאינם לוקים בשיטיון על התרופות שקיבלו בעת מחלתם האחרונה. התברר כי כ- 10% מהם טופלו בתרופות אנטיכולינרגיות במשך זמן רב.
לאחר מעקב של 8 שנים, נמצא כי 85% מאלה שטופלו בתרופות אנטיכולינרגיות, סבלו מירידה ניכרת ביכולתם המנטלית (זכרון, ריכוז וחשיבה).
מסכמת החוקרת ריטצי: צריכת תרופות בקרב קשישים היא גבוהה. רבות מן התרופות הנפוצות הן בעלות השפעות אנטיכולינרגיות. תרופות מעין אלה הן בעלות השפעה רעילה יותר במוח המזדקן מכיוון שהן מגבירות את חדירות מחסום דם מוח, מאטות את חילוף החומרים וסילוק שיירי התרופות.

אולי יעניין אותך...

זקפה רכה

זקפה רפה – אין אונות – אימפוטנציה גרסת 2021 משל ונמשל

 זקפה רפה  2. זה היה בשלהי שנת 2012 (ב- 26.11.12 ליתר דיוק). בעקבות עוד מבצע …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.